michael kors portemonnaie nike roshe run louboutin sneaker nike air presto abercrombie münchen nike sb stefan janoski max hollister berlin oakley schweiz ray ban outlet ralph lauren pullover nike presto nike air force nike air max 2016 nike air huarache damen pandora schweiz ralph lauren schweiz nike air max thea beige oakley brillen lacoste polo pandora schmuck polo ralph lauren pullover ray ban clubmaster nike roshe nike store

Szájhigiéniai Kongresszus

18 kreditpont (szakdolgozók részére)

10.00 - 10.10 Dr. Riba Magdolna: Megnyitó
10.10 - 11.00 Prof. Dr. Matekovits György - A terhesség alatti orális szakellátás

Matekovits gyorgyA mindennapi fogorvosi gyakorlatban anakrónikus módon, a várandós asszonyok jelentős hányada rabja valamilyen előítéletnek. Ötven év szakmai tapasztalatom során gyűjtögettem a kérdéseket, nézeteket, tuti tippeket és elképesztő ismerethiányt a terhes nők és a fogorvoslás kapcsolatáról. Ebben az egyfelől nevelési és emberi hozzáállásból, másfelől a mai evidenciákon alapuló orvostudomány szemszögéből eredő értékekből próbálom megközelíteni a témát. A gyakorlati alapoktól kiindulva kerülnek rendszerezés alá a kérdéskörök és a hivatásunk mai tudásszintjének megfelelő válaszok. Mindezt azért, hogy végleg eltűnjön a téves nézetek halmazából az „egy gyermek – egy fog” őskövülete.

11.30-12.00 Prof. Dr. Noszticzius Zoltán - Miért jobb a nagy tisztaságú klór-dioxid oldat, mint a nátrium-hipoklorit, a foggyökér csatorna fertőtlenítésére?

Noszticzius ZoltanA nagy tisztaságú klór-dioxidot tartalmazó Solumium fertőtlenítőszerek (www.solumium.com ) nyerték el a Svéd Kereskedelmi Kamara 2015-ös Gran Prize díját. Az előadás a fogászati gyakorlatban is alkalmazott Solumium Dental és Solumium Oral speciális előnyeivel foglalkozik. Például ezek az oldatok, miközben a mikrobákat (baktériumokat, gombákat és a vírusokat is) a másodperc törtrésze alatt hatástalanítják, addig az emberre teljesen veszélytelenek, és az antibiotikumokkal ellentétben klór-dioxid rezisztencia kialakulása nem lehetséges. Az előadás röviden összefoglalja ezeknek az előnyös tulajdonságoknak a természettudományos magyarázatát, amelyet az előadó és munkatársai a Plos One folyóiratban publikáltak “Chlorine Dioxide is a Size Selective Antimicrobial Agent “címmel.
A Solumium oldatok egy további nagy előnye, amelyre a mostani előadás külön fel szeretné hívni a figyelmet az az, hogy felettük a gázfázisban is megjelenik a klór-dioxid, ezért a gázbuborékok mögött – pl. a dentin tubulusokban – megbúvó baktériumokat is el tudja pusztítani a klór-dioxid, míg a nátrium-hipoklorit erre nem képes, mert nincs gőznyomása. Erre vonatkozólag rövid videó is bemutatásra kerül egy olyan kísérletről, amely a klór-dioxid és a hipó illékonyságát hasonlítja össze.

12.00-12.30 Dr. Volomné Varga Marianna: Az orofaciális myofunkcionális zavarok hatása az arcfejlődésre és fogazatra, a korai felismerés és az oki terápia jelentősége a prevenció szempontjából

Volomne mariannMár több, mint 100 évvel ezelőtt rájöttek arra(Pullen HA., Angle,E.H.Dr, Alfred Rodgers), hogy szinte minden malokklúziónak van valamilyen funkciós oka, s hogy pusztán az izomfunkciók kezelésével is korrigálható a rossz fogsorzáródás. Az orthodoncia azonban az elmúlt évszázadban – nem utolsó sorban a multiband készülékek hatékonyságának köszönhetően – nagyon formaközpontúvá vált. Csak 1-2 évtizede fordult a figyelem ismét a funkciók irányába, mivel egyre több hosszútávú vizsgálati eredmény mutatott rá arra a szomorú tényre, hogy a fogszabályozó kezelések stabilitása nem kielégítő. Az orofaciális myofunkcionális zavarok (Pl.: rossz nyelvpozíció, nyitott nyugalmi szájtartás, szájlégzés, nyelvlökéses nyelés, túlműködő m.mentalis) tehát nemcsak kiváltói a malokklúzióknak, hanem a recidívák legfőbb okai is. Kézenfekvő tehát a megoldás: a forma mellett a funkciókat is kezelni kell. A diszfunkciók eliminálása azonban nem csupán a szabályos fogazat érdekében, hanem az általános egészség szempontjából is fontos, hisz pl. a szájlégzés nyomán fellépő szájszárazság kiváló táptalajt nyújt a cariest okozó baktériumok számára elősegítve a fogszuvasodás kialakulását és a paradontium megbetegedését. Korai, tej- vagy vegyes fogazatban elkezdett myofunkcionális terápiával pozitívan befolyásolható az arcfejlődés, megelőzhetők az orthodonciai célból végzett foghúzások, korrigálható a rendellenes fogsorzáródás és biztosítható a hosszútávú stabilitás.

12.30 - 14.00 Ebédszünet
14.00 - 14.45 Dr. Varga András: Az ultrahangos fogkefe használata

Varga AndrasA fogak tökéletes higiéniája a világ egyetlen 100%-ban ultrahangos fogkeféjével. Az Emmi-dent az egyetlen világszabadalommal rendelkező szájhigiéniás rendszer, ami valódi ultrahanggal működik, klinikailag tesztelt, amelynek hatásosságát több mint 100 000 elégedett felhasználó bizonyítja. A fogakat mostanáig csak fogkefével, a fogkrémben található dörzsanyagok fogakhoz „csiszolásával” tudtuk tisztítani. Különleges ultrahangos készülék a fogak dörzsölés mentes, kíméletes és kiemelkedően hatékony tisztítását teszi lehetővé – mindenféle súrolás és mozgatás nélkül.

14.45.-15.10 Dr. Radánovics Nagy Dániel: Hiaulronsav tartalmú készítmények használata

RadanovicsA hialuronsav-tartalmú készítmények rendelői alkalmazásuk mellett a műtéti utókezelésben és a megfelelő szájhigiéné, a gyulladásmentes állapot hosszú távú fenntartásában is kiválóan alkalmazhatóak.

15.10 - 15.40 Forgács Viktória - Professzionális szájhigénia a GUM márka termékeivel

Forgacs ViktoriaA GUM cég széles profilaxis termékpalettájának bemutatása. GUM új termékeinek és a termékek különlegességének, előnyeinek ismertetése. Paroex tanulmány és fogkefe tanulmányok elemzése.A különböző megoldások a különböző szájhigéniai problémák kezelésére. Szájszárazság, halitózis, orhtodonciai fogápolás, fogpótlások tisztántartása, fehérítés lehetőségei. Swissdent termékcsalád bevezetése ,különleges fogkrémek és fogkefék Svájcból! Rövid ismertető a marketing anyagokról.

15.40-16.10 Belinszky Tímea: Hogyan működik a nyál természetes védelmező mechanizmusa az Y generáció korában?

Belinszky TimeaA nyál szerves részét képezi az életünknek, nélküle működésképtelenek lennénk. A testünkben minden egyensúlyra törekszik, a nyálunk is így van ezzel, igyekszik kialakítani a megfelelő kölcsönhatásokat, elvégezni a feladatait, az óvó-védő funkciót maximálisan betölteni. Felgyorsult világunkban mindent azonnal akarunk, semmire nincs idő, sem a megfelelő szájhigiéniára (aminek a kialakítása és megtartása valóban időt vesz igénybe), sem a rendes, egészséges, rendszeres étkezésre. Stresszelünk, olyan ételt eszünk, amit alig kell megrágni, dohányzunk, kevés folyadékot iszunk, folyamatosan kávézunk, próbáljuk utólérni magunkat. Minden egyes hatással, ami kapcsolatban van a szájüregünkkel, a nyálunk védelmező mechanizmusát állítjuk kihívások elé. Előadásomban erre a problémára szeretném a figyelmet felhívni és alternatív megoldást kínálni.