michael kors portemonnaie nike roshe run louboutin sneaker nike air presto abercrombie münchen nike sb stefan janoski max hollister berlin oakley schweiz ray ban outlet ralph lauren pullover nike presto nike air force nike air max 2016 nike air huarache damen pandora schweiz ralph lauren schweiz nike air max thea beige oakley brillen lacoste polo pandora schmuck polo ralph lauren pullover ray ban clubmaster nike roshe nike store

Esztétikai Kongresszus

akkreditálás folyamatban

09.25 - 09.45 Dr. Volom András - Fogorvoslás=folyamatos megújulás

Volom Andras ujHivatásunk folyamatosan változik. A közösségi média szakmai csoportjaiban érdekes és tanulságos eseteket is láthatunk. A jó minőségű előadások és gyakorlati tréningek itthon és külföldön egyaránt jól hozzáférhetővé váltak. Érezhető az elmozdulás az igényesség és minőség felé. A szakmai újdonságok felé fordulás felgyorsítja a fogászat egészének változását. Vajon a minőség emelése mellett változnak-e hivatásunk szakmai elvei is? Vannak-e koncepcionális nóvumok? Merre halad majd a fogászat hajója 2016-ban?

09.45 - 11.00 Dr. Kovács Tamás - A kiszámítható teljes szájrendbetétel

Kovacs TamasElőadásomban több különböző eseten keresztül szeretném bemutatni, hogyan végezhetünk el kiszámíthatóan és biztonságosan teljes szájrendbetételt a parodontális és konzervatív előkészítéstől kezdve, a mosolytervezésen át, a végleges pótlások átadásáig. Részletesen bemutatásra kerül az általam mindennaposan alkalmazott fotóprotokoll, ezen fotók értelmezése és használata mosoly- és funkcionális tervezésre. Kitérek a wax up és mock up jelentőségére a rehabilitáció folyamán. Az előadás során a hallgatóság részletes betekintést nyer minden lépésbe, legyen szó implanto-protetikai ellátásról, adhezív fémmentes pótlásokról vagy akár kombimunkákról!

11.00 - 11.30 Kávészünet
11.30 - 12.30 Dr. Lempel Edina - Lehetőségek a kompozit tömések élettartamának növelésére

Lempel_képA kompozitok a fogászatban leggyakrabban alkalmazott plasztikus tömőanyagok, melyek kitűnő esztétikai és mechanikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Ám az idő múlásával, a viselés során ezek különböző módon és mértékben degradálódnak. A fogorvosnak azonban számos lehetősége van a tömés élettartamának növelésére, mellyel akár 10-15 évre szóló restaurációt készíthet páciensének több, mint 95 %-os sikerességgel. Az előadás ezeket a lehetőségeket részletezi tudományosan megalapozott háttérrel.

12.30 - 14.00 Ebédszünet
14.00 - 15.00 Dr. Forster András - Modern Glass-ionomer technológia: Egy univerzális restauratív anyag?

Forster_AndrasAz üvegionomer technológiai fejlődése töretlen napjainkig és valódi hidrofil rendszerként nagy potenciál rejtőzik a szájüregben való alkalmazásában. Míg a kollegák nagy része az anyagcsoportot alábélelésen, korona cementezésen és ideiglenes tömésen kívül nem használja másra, a mai valóság az, hogy a modern üvegionomerek szinte minden területen nagyszerű és könnyen használható restauratív anyagok. Az előadás bemutatja, hogy mire/hogyan használhatóak a modern üvegionomer cementek és hogyan képezhetik egy sikeres általános fogászati praxis fundamentumát.

15.00 - 16.00 Dr. Döbrentey Zsolt - „Kulcs” az anterior régió direkt restaurációihoz

Dobrentey ZsoltAz adhezív technika lehetővé teszi, hogy modern kompozitok felhasználásával a frontfogakat funkcionálisan és esztétikailag is restauráljuk. Az előadás folyamán fény derül a tervezési folyamat lépéseinek fontosságára, valamint a kivitelezés minden egyes kulcsmomentumára. Saját esetek bemutatásával megvilágításra kerülnek a letört fontfogak restaurálásának nehézségei és azok megoldásai. Az átgondoltan megtervezett és a precízen kivitelezett munka nem csak a fogorvos munkáját könnyíti meg, de a pácienseink elégedettségéül is szolgál.

16.00 - 17.00 Dr. Al-Katib Kamil - Tartósan funkcióstabil és esztétikus direkt poszterior restaurátumok titkai

Kami Al KatibMára már a funkció és az esztétika elválaszthatatlanok egymástól az őrlő régióban is. A megfelelő morfológiai ismeretek elengedhetetlenek a korrekt rágóképesség visszaállításához, azonban a természethűen rekonstruált rágófelület még nem feltétlenűl lesz tartós. A piacon lévő termékek sok szempontból megkönnyítik a mindennapi fogorvosi munkát, azonban használatuk korántsem olyan magától értetődő, mint gondolnánk. Az előadás során végigvesszük azokat az alapvető gyakorlati ismereteket, amik lehetővé teszik, hogy kompozit restaurátumaink ne csak szépek legyenek, hanem hosszú távon tartósak is.