michael kors portemonnaie nike roshe run louboutin sneaker nike air presto abercrombie münchen nike sb stefan janoski max hollister berlin oakley schweiz ray ban outlet ralph lauren pullover nike presto nike air force nike air max 2016 nike air huarache damen pandora schweiz ralph lauren schweiz nike air max thea beige oakley brillen lacoste polo pandora schmuck polo ralph lauren pullover ray ban clubmaster nike roshe nike store

Endodontiai Kongresszus

akkreditálás folyamatban

09.20–09.30 Dr. Mócz András: Köszöntő
09.30–10.00 Dr. Budai Zsolt: Új távlatok a gyökércsatorna preparálásban: Excentrikus NiTi file-ok

Budai zsoltA előadás a NiTi gépi gyökértágítás rövid történeti áttekintése után, napjaink legnépszerűbb forgó file rendszereinek összehasonlításával próbál gyakorlati útmutatást adni. A jövő NiTi tágítóinak tervezésénél az eddigiektől merőben eltérő, formabontó koncepció kezd meghatározóvá válni. A gépi eszközök legújabb generációi forgástengelye excentrikus, vagyis nem esik egybe a tű keresztmetszetének centrumával. Az előadó kísérletet tesz arra, hogy bemutassa a “hagyományos” és az excentrikus rendszerek közötti jelentős különbségeket indikációs és gyakorlati szempontból egyaránt.

10.00–12.00 Dr. Bojidar Kafelov - A gyökércsatorna rendszer zárása: az obturációtól a koronális restaurációig

Bojidar KafelovA gyökércsatorna rendszer 3 dimenziós obturációja a gyökérkezelés egyik legkritikusabb lépése. Mióta Herbert Shilder bemutatta a meleg-vertikál-kondenzációs technikát a gyökércsatorna rendszer letömésére irányuló technkikák számos változáson mentek keresztül. Ezt a folyamatot a különböző berendezések is befolyásolták, azonban a cél továbbra is a a gyökércsatorna rendszer 3 dimenziós letömése. Egy klasszikus, bár nem annyira elterjedt rendszer kerül majd bemutatásra, az úgynevezett Squirting technika amely termoplasztikus guttapercha segítségével tölti fel a gyökércsatornákat. A jó obturáció azonban nem elegendő a sikeres prognózishoz, a fogat koronálisan is megfelelően el kell látni. Az előadás második részében a koronai restaurációról lesz szó: használjunk-e ügvegszálas csapot vagy ne, illetve készíthetünk-e esztétikus restaurációt a moláris régióban? Az előadást tudományos adatokkal illetve saját esetekkel fogom alátámasztani.

12.00–12.30 Dr. Fráter Márk - Tények és tévhitek a kémiai irrigációról gyökérkezelés során

Frater_MarkAz endodonciai kezelés sikerességét sokan tisztán a mechanikai megmunkálás eszközeinek és technikáinak tulajdonítják. Mások a modern és sikeres endodonciát a gyökértömésre használt legújabb rendszerekkel azonosítják. Ahány ház, annyi szokás, mégis a szakma abban teljesen egyetért, hogy az gyökérkezelés sikere leginkább a megfelelő kémiai megmunkáláson, fertőtlenítésen múlik. A fogászatban egyre több új átöblítőszer lát napvilágot, mégis a régebbi, már kissé talán divatja múlt irrigánsok is megtalálhatóak a praxisokban. Hogyan válasszuk ki az átöblítési protokollunk hatóanyagait? És hogyan javítsuk azok effektivitását? Előadásomban egy evidencián alapuló, és egyben gyakorlat orientált ajánlást szeretnék bemutatni a gyökércsatornák hatékony tisztítására.

12.30–13.45 Ebédszünet
13.45–14.20 Dr. Szabó Szilárd
14.20–15.00 Dr. Gombos Ádám: A 3D obturációtól a definitív restaurátum polírozásáig.

Gombos AdamFigyelembe véve a gyökércsatorna-rendszer összetettségét, manapság reflektorfénybe kerültek a háromdimenziós obturációs techninkák. Előadásomban áttekintjük a gyökércsatornák melegített guttaperchával történő lezárásának lépéseit, majd a végleges ellátás lehetőségeit. Fogcsoportonként haladva kielemezzük, hogy milyen tipusu restauratumot erdemes keszitenunk, illetve milyen hibàkat kell elkerüljünk.

15.00 -15.30 Dr. Berecz Endre, dr. Kovács Gergely: Micromega gépi tágítórendszerek bemutatása gyakorlati tapasztalatok alapján

Dr. Berecz Endre

Dr. Kovács Gergely

Bemutatásra kerülnek a Revo-S és One Shape gépi tágítórendszerek. Gyakorlati tapasztalatok segítségével az “egytűs”és klasszikus tágítási protokoll jelentőségét elemezzük a mindennapi endodonciai rutinban. Végezetül beszámolunk a nemzetközi Micromega hands on kurzuson szerzett tapasztalatokról.

15.30–16.30 Dr. Valeri Stefanov: Biokerámiák az endodonciában: A lehetőségek bővítése

Valeri StefanovRövid áttekintése történik a kortárs endodoncia jelenlegi helyzetének, és a meglévő ellentmondások megvitatásra kerülnek a kialakításról, az átöblítésről és a gyökértömésről. Egy áttekintés készül a jelenlegi gyökér csatorna zárás lehetőségeiről. A biokerámiák beosztása is megtörténik és bemutatják a felhasználási területeit a fogászatban. Külön figyelmet kap a biokerámiák felhasználása az endodonciában, és új lehetőségeket kínálnak az általános fogorvosok és a gyökérkezelő szakemberek számára, hogy hogyan kezeljenek nehéz endodontiás eseteket. Számos klinikai esetet mutatnak be, hogy demonstrálják miként terjednek a biokerámiák lehetőségei az endodontiában a nehezen kezelhető fogak megmentésében.